cg horses

cg horses

Info

CG Horses is de kleinschalige trainings-, en handelsstal van Charlotte Girod. Haar doel is om een jong paard in rust en vertrouwen met de mens te laten samenwerken, zonder dwang of geweld. Elk ouder paard dat voor ons ongewenst gedrag vertoont, verdient een kans om (opnieuw) gewenst gedrag aan te leren.

Ze werkt als interieurarchitecte onder de naam CG Interior Architecture, maar is van jongs af aan veel bij paarden te vinden en heeft er altijd en nog steeds, ontzettend veel plezier uit gehaald om met deze dieren bezig te zijn. Het zijn zulke vriendelijke, gevoelige dieren, die je altijd bewust maken van hoe je in het leven staat. Als je eenmaal het vertrouwen hebt van een paard kan je samen de hele wereld aan! Daarom wil ze graag eigenaren helpen om dit gevoel te behouden of ook te krijgen.

Met overtuiging traint ze vanuit de concepten van o.a. Annemarie van der Toorn (www.e-quine.com), in haar ogen revolutionair in het denken over hoe paarden leren en hoe we dat kunnen toepassen in het trainen van paarden, zonder geweld. De resultaten zijn verbluffend, de paarden laten zien dat deze trainingsmethoden werken. Agressie hoort niet thuis bij het trainen van paarden. Daarnaast is het enorm belangrijk om voldoende kennis en inzicht te hebben in de fysieke en mentale staat van een paard alvorens aan een training te beginnen. Je kan niet meer verwachten van een paard dan dat wat het aankan.

Momenteel is ze bezig met het laatste jaar van de opleiding tot 'Instructeur Paard en Gedrag' aan www.e-quine.com. (Deze opleiding leidt op tot ORUN nivo 3, Paard en Gedrag) Het is erkend door de KNHS en NOC*NSF, geregistreerd bij het CRKBO en in het bezit van het kwaliteitslabel van de Nederlandse Paarden Academie.

Daarnaast heeft ze ruim twintig jaar (rij) ervaring, veelal met uitdagendere paarden, hengsten en jonge paarden. Om zichzelf te blijven ontwikkelen rijdt ze FNRS en KNHS wedstrijden en volgt ze diverse trainingen en clinics.

Ze heeft ervaring opgedaan bij Equinologica, renstal John Smit & Sandra Vetter, Laurens van Lieren Dressage, Hippisch Centrum Groenraven en Stal Doorstap. De jaren daarvoor heeft ze van jongs af aan verzorgpony's en paarden gehad, mee gedaan aan verschillende wedstrijden (voltige, springen, dressuur, viertallen en de zitcompetitie van de FNRS), mende met een van haar eerdere verzorgpony's en heeft ze jaren twee hengsten (ex-koerspaarden, Duindigt) bij gereden en veel buiten gereden.