cg horses

cg horses

Info

CG Horses traint je paard intern of op locatie. CG Horses is gespecialiseerd in gedragstraining. Jonge paarden alles aanleren of ongewenst gedrag hertrainen.

Haar doel is om een jong paard in rust en vertrouwen met de mens te laten samenwerken, zonder dwang of geweld. Elk ouder paard dat voor ons ongewenst gedrag vertoont, verdient een kans om (opnieuw) gewenst gedrag aan te leren.

Ze is van jongs af aan veel bij paarden te vinden en heeft er altijd, en nog steeds, ontzettend veel plezier uit gehaald om met deze dieren bezig te zijn. Het zijn zulke vriendelijke, gevoelige dieren, die je altijd bewust maken van hoe je in het leven staat. Als je eenmaal het vertrouwen hebt van een paard kan je samen de hele wereld aan! Daarom wil ze graag eigenaren helpen om dit gevoel te behouden of ook te krijgen.

Ze traint niet vanuit één methode, maar kijkt per paard wat hij of zij nodig heeft en probeert op het leervlak van het paard te gaan zitten, zodat hij ook echt kan begrijpen wat je van hem vraagt. Veel heeft ze geleerd van o.a. Annemarie van der Toorn, in haar ogen revolutionair in het denken over hoe paarden leren en hoe we dat kunnen toepassen in het trainen van paarden, zonder geweld. De resultaten zijn verbluffend, de paarden laten zien dat deze trainingsmethoden werken. Agressie hoort niet thuis bij het trainen van paarden. Daarnaast is het enorm belangrijk om voldoende kennis en inzicht te hebben in de fysieke en mentale staat van een paard alvorens aan een training te beginnen. Je kan niet meer verwachten van een paard dan dat wat het aan kan.

In 2021 richt ze samen met collega trainers het platform Trainers Paard en Gedrag op.

In 2021 rondde ze de Centered Riding® Instructeurstraining Level 1 bij Alona af.

In 2020 heeft ze de opleiding tot 'Instructeur Paard en Gedrag' aan www.e-quine.com afgerond en geeft sinds 2021 ook les binnen deze opleiding. (De opleiding leidt op tot ORUN nivo 3, Paard en Gedrag). Daarnaast heeft ze circa dertig jaar (rij) ervaring, veelal met uitdagendere paarden, hengsten en jonge paarden. Om zichzelf te blijven ontwikkelen volgt ze diverse (rij) lessen, trainingen en clinics.

foto: international training Grant Bazin en Christiane Moeller, Engeland, 2018.

foto: Demo Monty Roberts in Kaposvár, Hongarije, 2017.