cg horses

cg horses

De beste start voor je paard
(jonge paarden pakket)

boek nu

Wil je dat je jonge paard helemaal wegwijs wordt gemaakt in de mensenwereld? Zodat hij een zelfverzekerd rijpaard kan worden? Dan is het jonge paarden pakket iets voor jou!

In principe is de basis hetzelfde als het zadelmak maak pakket. Maar je paard leert nog meer dingen die je naast het rijden ook tegen gaat komen. Denk aan voeten geven, vast kunnen staan, afgespoten kunnen worden, zonder problemen geladen kunnen worden. Juist bij dit pakket zijn herstarters meer dan welkkom. Angst kan zijn ontstaan, omdat het eerste zadel misschien wel goed ging, maar dat een ander element niet goed voorbereid was. Met het jonge paarden pakket voorkom je dat je iets overslaat en help je paarden die wat angstiger zijn (geworden) door geen detail over te slaan. Je paard leert de volgende punten:

  • halster om leren doen en mee leren lopen / stoppen / achterwaarts (van druk af leren komen)
  • werken aan vertrouwen en communicatie afstemmen door middel van loswerken
  • schriktraining, stress hantering. Niet alleen het zadel en ruiter accepteren is het doel, maar ook goed met spanning om kunnen gaan.
  • voorbereiden op longeren enkele en dubbele lijnen (lijnen testen)
  • eerste zadel
  • zadel met werken aan dubbele lijnen
  • aan de dubbele lijnen leren sturen / tempo / achterwaarts / stilstaan
  • eerste ruiter
  • trailerladen
  • voetjes geven

Je paard of pony in volpension in training voor gedragstraining of zadelmak maken, €200,- per week. Inclusief verzorging, training, stalling, ruwvoer en basis brok, weidegang in het weideseizoen.

boek nu

review

"Toen ik bezig was mijn toenmalige paard Biko te socialiseren en zijn enorme angst voor mensen en druk weg te nemen, kreeg ik via een vriendin contact met Charlotte. Zij heeft naar Biko gekeken en mij tools gegeven om spanning bij hem weg te halen en me ook laten zien dat je geen fouten maakt als je intenties en energie maar goed zijn. Dat was voor mij erg goed om te leren omdat ik mezelf het nogal kwalijk kon nemen als ik een ‘fout’ maakte. Daarna heeft Charlotte me geholpen met het aanleren van mijn jonge paard met twee lijnen te longeren. Hier mee heeft zij zoveel ervaring en kan je paard en jou het vertrouwen geven dat je dit goed kan leren en er een hoop plezier van kan hebben. Voor mij was heel goed te leren hoe je de juiste energie opwekt en hoe je draait en alles veilig houdt. Ik kan mijn paard nu makkelijk op deze manier trainen en het ook steeds uitbouwen. Ik zou Charlotte zeker aanbevelen als je tools nodig hebt om verder te komen en dat kan op zoveel manieren. Het is heel prettig als iemand je het vertrouwen geeft en op haar rustige manier iets aankijkt waar je zelf verder mee kunt. Een must voor jonge paarden en een oplossing voor paarden die een mindere opleiding hebben gehad en daardoor problemen hebben en zeker ook voor situaties waar angst bij komt kijken, zowel bij paard als mens." (Sigrid, Biko & Lijon)