cg horses

cg horses

Trailerladen zonder stress
(trailerlaad pakket)

boek nu

In 5 sessies gaan we aan de slag. CG Horses traint eerst je paard, daarna wordt je meegenomen in het proces en leer je zelf de technieken. Op je eigen locatie met je eigen trailer.

Trailerladen is niets anders dan grondwerk, wie beweegt die bepaalt. Kan jij de voeten van je paard bewegen? De basis is daarom ook altijd een goede communicatie met je paard.

Trailerladen bestaat uit heel veel onderdelen (de klep oplopen, tussenschot, afgesloten ruimte, iets achter zich dat beweegt, geluid, balans tijdens het rijden, etc ) en het is voor een paard, dat van nature op de open vlakte leefde en altijd volledig overzicht had over zijn omgeving, een grote uitdaging om in een kleine afgesloten ruimte te staan en soms ook nog eens helemaal alleen.

Ik denk graag mee in het oplossen van je paard zijn uitdaging! Raadzaam is om altijd te blijven oefenen met je paard, ook als je niet op pad moet. Dan weet je waar je aan toe bent als je onverhoopt wel een keer naar de dierenarts moet en je weet dat hij laadt als je op wedstrijd wilt en je zelf misschien wel spanning hebt. Heb je al een uitdaging met laden of wil je juist preventief trainen?

Hieronder vind je een overzicht van uitdagingen die vaak ontstaan bij het trailerladen.

  • Paard wil de trailer niet in
  • Paard kan niet stilstaan in de trailer
  • Paard vliegt eruit
  • Paard kan niet afgesloten worden
  • Paard kan niet vervoerd worden
  • Paard kan niet met tussenschot geladen worden
  • Paard kan niet alleen op de trailer
  • Paard wil er niet achterwaarts af
  • Paard kan niet op trailer blijven staan wanneer deze niet rijdt

Pakket "trailerladen zonder stress" 5x sessie op locatie €335,- excl. reiskosten €0.23 per km vanaf Diemen

Liever eerste een losse sessie boeken? Sessie trailerladen op locatie €70,- (1-1,5 uur) excl. reiskosten €0.23 per km vanaf Diemen

Wil je nog meer informatie over trailerladen: lees dan blog 2.

boek nu

review

"Als je moeite hebt je paard te laden, dan zou ik zeker de hulp van Charlotte inroepen! Na 4 sessies waren mijn problemen voorbij en leerde ik dat het grootste deel van het probleem bij mijn body language lag. Lessen van Charlotte zijn dus eigenlijk 2 voor de prijs van 1. Zowel ik als mijn paard ontvingen van haar hele waardevolle coaching!" (Paard Garamba, eigenaresse Sharon)

review

"Mijn paard Coppi had een hele negatieve ervaring met trailerladen: door omstanders opgejaagd en toen flink zijn hoofd gestoten. Na 6 lessen van Charlotte liep hij ontspannen de trailer in. Charlotte straalde heel veel rust uit en gaf het paard duidelijke signalen waardoor hij vertrouwen kreeg. Ze jaagt helemaal niet, maar geeft het paard de tijd die hij nodig heeft. Mij leerde ze hoe ik zelf ook de goede signalen kan geven, b.v. niet omkijken naar het paard, maar duidelijk met je schouder naar voren gedraaid rechtuit lopen. Ik ben heel blij met de cursus. Mijn paard is niet meer bang voor de trailer en ik weet nu wat ik moet zeggen tegen omstanders die gaan jagen onder het motto: "hij neemt je in de maling". Bedankt Charlotte!" (Janine & Coppi)